Cum se curăță canapelele. Ghidul nostru pentru canapeaua ta

curățare canapele la domiciliu

CANAPEACare este cel mai simplu mod de a o CURĂȚA

Canapele ajută la aducerea confortului și stilului în camerele de zi, dar primesc mai multă uzură decât crezi.

De la cină în camera de zi sau la vizionarea unui film cu cei dragi cufundați lângă tine – canapeaua suferă. Aceasta poate capta uleiuri corporale, mirosuri de gătit și praf și murdărie în aer.

Pentru mobilierul tapițat, învățarea modului de curățare profundă a unei canapele poate părea o provocare imposibilă. Din fericire, avem câteva sfaturi și trucuri pentru a face ca curățarea canapelei să fie floare la ureche.

Înainte de a începe curățarea canapelei, este important să știți ce tip de țesătură este utilizat în tapițerie și cum afectează anumiți detergenți înainte de a începe curățarea.

Cum se curăță

Curățarea și întreținerea regulată a canapelei trebuie făcute săptămânal pentru a preveni impactul pe termen lung al scurgerilor, petelor sau deteriorarea cauzată de uzura obișnuită.

Urmați aceste trei sfaturi simple de întreținere pentru a vă extinde longevitatea canapelei:

Perie uscată – utilizați o perie uscată pentru a slăbi orice bucăți de țesătură, murdărie sau resturi.

Aspirator – cu o setare scăzută, utilizați aspiratorul pentru a îndepărta articolele pe care nu ați putut să le înlăturați cu pensula uscată împreună cu articolele care au fost adânc încorporate în canapea.

Comutarea pernelor – răsturnați pernele pentru a reduce aspectul de uzură.

CUM SE CURĂȚĂ ÎN PROFUNZIME O CANAPEA

Uneori, întreținerea regulată nu poate avea grijă de murdăria și petele adânc încorporate. Pentru a curăța în mod corespunzător în profunzime o canapea, veți avea nevoie de cârpe de curățat, o perie rigidă, bicarbonat de sodiu și un aspirator cu atașament de perie.

Urmați acești pași pentru a afla cum să curățați o canapea cu bicarbonat de sodiu:

Testează-ți materialul – Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru multe lucruri, inclusiv îndepărtarea murdăriei și a murdăriei încorporate în canapea.

Testați mai întâi țesătura într-o zonă discretă, dar bicarbonatul de sodiu este sigur pentru majoritatea tipurilor de tapițerie.

Periați canapeaua – Utilizați peria rigidă pentru a îndepărta firimiturile, praful și alte resturi.

Aplicați bicarbonat de sodiu – Presărați canapeaua cu bicarbonat de sodiu și lăsați-o să stea timp de 20 până la 30 de minute.

Poate doriți să luați în considerare amestecarea bicarbonatului de sodiu cu un curățător de covor uscat pentru o curățare și mai profundă.

Aspirați bicarbonatul de sodiu – Utilizați atașamentul pensulei de pe aspirator pentru a îndepărta bine bicarbonatul de sodiu sau amestecul.

Eliminați petele încorporate – Pentru orice pete dure care sunt încă prezente, puteți utiliza o soluție care va funcționa pentru tipul de țesătură împreună cu o cârpă curată pentru ștergerea petelor.

De exemplu, tapițeria din țesături poate fi curățată folosind un amestec de:

3/4 cană apă caldă

1/4 cană de oțet

1 lingură de detergent pentru vase.

Pentru tapițeria sintetică, utilizați un amestec de o cană de apă caldă, 1/2 cană de oțet și 1/2 lingură de detergent pentru vase.

Aplicați amestecul – Combinați ingredientele într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pe pete.

CONCLUZII

Sperăm că acest articol a fost util pentru dumneavoastră, iar dacă nu găsiți timpul necesar pentru a face aceste etape, apelați cu încredere la noi.

Firma noastră va sosi la domiciliul dvs, sau la sediul firmei, va evalua și curăța canapele sau covoare/mochetă ce sunt în stare de uzură, aducându-le la forma și culoarea lor inițială.

Ne puteți contacta chiar AICI

Dacă v-a fost util articolul, puteți să-l distribuiți pe rețelele dvs de socializare.

Autor: Silviu Enache