Cum funcționează

Află acum tot ce trebuie să știi despre curățarea de covoare


Deși un serviciu cu vechime în Europa de Vest, spălarea covoarelor, a mochetelor și a tapițeriilor este încă la început în România. Sunt câteva întrebări la care am vrea să răspundem în această scurtă prezentare a tehnologiei noastre.

1. Este posibil să îmi spăl covorul sau mochetă acasă la mine, fără să implice o deplasare din partea mea, un timp mare de uscare, etc?

Răspuns: DA. Datorită tehnologiei pe care o folosim, și anume spălarea cu mașini cu injecție extracție, acest lucru este posibil. Cum funcționează ? În primul rând covorul trebuie aspirat înainte de spălare. Mașinile profesionale de spălat covoare la domiciliu nu au o fanta mare de absorbție iar gunoaiele care pot fi prezente pe un covor nu sunt aspirate. După ce aspirarea este făcută, covorul sau mochetă se tratează cu un activator de mizerie care are rolul de a penetra fibrele și a "înfoia" orice mizerie depusă în covor. După ce acesta acționează, începe spălarea propriu zisă. Spălarea se face cu mașini speciale care injectează apă caldă cu presiune în covorul sau mochetă dvs extragand apoi până la 80% din apă injectată, împreună cu murdăria. De exemplu, dacă pentru un covor folosim 10 litri de apă, cantitatea de apă murdară extrasă din covor va fi undeva între 7 și 8,5 litri. Diferența rămâne în covor, uscarea intervenind pe cale naturală în doar 2-3 ore. În cazul în care temperatura este peste 22 de grade și ventilația corectă, o camera de 25-30 mp se poate usca în doar o ora.

2. Sunt afectate pardoselile? Mi se umflă parchetul?

Răspuns: NU. Tocmai datorită puterii mari de absorbție a mașinilor noastre, cantitatea de apă rămasă în covor este total insignificativa, astfel încât pardoselile nu sunt afectate.

3. Există riscul apariției mucegaiului?

Răspuns: NU. Pentru că folosim detergenți antibacterieni și antifungici, care protejează covorul sau mochetă de apariția mucegaiului. Dacă mucegaiul nu apare când vărsăm un pahar cu apă într-un singur loc pe mochetă, cu siguranță nu o să apară după o spălare prin metodă injecție extracție.

4. Ce detergenți se folosesc?

Răspuns: Folosim detergenți dedicați pentru covoare, mochete și tapițerii. De regulă folosim produse Prochem și Chemspec, pe care nu le veți găși pe piață din România.  Nu utilizăm produse pe care le gășiți în comerț și care (în mai mică sau mare măsură) nu fac altceva decât să taseze murdăria la baza covorului.

5. Ce pete pot fi scoase?

Răspuns: în proporție de 90% putem curată orice pată de pe covorul sau mochetă Dvs. Totuși, sunt unele condiții, tocmai de aceea am pus un procent de 90%. Prima ar fi vechimea petelor. Dacă ai o pată de sânge sau de rugină pe covor, care e mai veche de o săptămâna, și care a s-a încercat a fi curățată, șansele de îndepărtare tind spre zero. Asta pentru că, în cazul unor pete dificile, de materie organică sau anorganică, mizeria și culoarea se fixează în fibrele covorului, fiind imposibil de eliminat. Cu cât o pată este mai veche, cu atât mai greu este de scos.

6. Sunt detergenții siguri pentru copii și animalele de companie?

Răspuns: Da. După uscare nu este absolut nici un pericol pentru copii sau animalele de companie. Este de recomandat că, atâta timp cât covorul este ud, să nu se calce pe el si să se evite patarea acestuia.

7. De ce e nevoie pentru a-mi spală covorul acasă?

Răspuns: Pentru un rezultat cât mai bun avem nevoie doar de apă caldă si o priză.

  Pentru mai multe detalii si informatii apeleaza numarul disponibil la pagina de CONTACT