Cum functioneaza


Desi un serviciu cu vechime in Europa de Vest, spalarea covoarelor, a mochetelor si a tapiteriilor este inca la inceput in Romania. Sunt cateva intrebari la care am vrea sa raspundem in aceasta scurta prezentare a tehnologiei noastre.

1. Este posibil sa imi spal covorul sau mocheta acasa la mine, fara sa implice o deplasare din partea mea, un timp mare de uscare, etc?

Raspuns: DA. Datorita tehnologiei pe care o folosim, si anume spalarea cu masini cu injectie extractie, acest lucru este posibil. Cum functioneaza ? In primul rand covorul trebuie aspirat inainte de spalare. Masinile profesionale de spalat covoare la domiciliu nu au o fanta mare de absorbtie iar gunoaiele care pot fi prezente pe un covor nu sunt aspirate. Dupa ce aspirarea este facuta, covorul sau mocheta se trateaza cu un activator de mizerie care are rolul de a penetra fibrele si a "infoia" orice mizerie depusa in covor. Dupa ce acesta actioneaza, incepe spalarea propriu zisa. Spalarea se face cu masini speciale care injecteaza apa calda cu presiune in covorul sau mocheta dvs extragand apoi pana la 80% din apa injectata, impreuna cu murdaria. De exemplu, daca pentru un covor folosim 10 litri de apa, cantitatea de apa murdara extrasa din covor va fi undeva intre 7 si 8,5 litri. Diferenta ramane in covor, uscarea intervenind pe cale naturala in doar 2-3 ore. In cazul in care temperatura este peste 22 de grade si ventilatia corecta, o camera de 25-30 mp se poate usca in doar o ora.

2. Sunt afectate pardoselile? Mi se umfa parchetul?

Raspuns: NU. Tocmai datorita puterii mari de absorbtie a masinilor noastre, cantitatea de apa ramasa in covor este total insignificativa, astfel incat pardoselile nu sunt afectate.

3. Exista riscul aparitiei mucegaiului?

Raspuns: NU. Pentru ca folosim detergenti antibacterieni si antifungici, care protejeaza covorul sau mocheta de aparitia mucegaiului. Daca mucegaiul nu apare cand varsam un pahar cu apa intr-un singur loc pe mocheta, cu siguranta nu o sa apara dupa o spalare prin metoda injectie extractie.

4. Ce detergenti se folosesc?

Raspuns: Folosim detergenti dedicati pentru covoare, mochete si tapiterii. De regula folosim produse Prochem si Chemspec, pe care nu le veti gasi pe piata din Romania.  Nu utilizam produse pe care le gasiti in comert si care (in mai mica sau mare masura) nu fac altceva decat sa taseze murdaria la baza covorului.

5. Ce pete pot fi scoase?

Raspuns: in proportie de 90% putem curata orice pata de pe covorul sau mocheta Dvs. Totusi, sunt unele conditii, tocmai de aceea am pus un procent de 90%. Prima ar fi vechimea petelor. Daca ai o pata de sange sau de rugina pe covor, care e mai veche de o saptamana, si care a s-a incercat a fi curatata, sansele de indepartare tind spre zero. Asta pentru ca, in cazul unor pete dificile, de materie organica sau anorganica, mizeria si culoarea se fixeaza in fibrele covorului, fiind imposibil de eliminat. Cu cat o pata este mai veche, cu atat mai greu este de scos.

6. Sunt detergentii siguri pentru copii si animalele de companie?

Raspuns: Da. Dupa uscare nu este absolut nici un pericol pentru copii sau animalele de companie. Este de recomandat ca, atata timp cat covorul este ud, sa nu se calce pe el si sa se evite patarea acestuia.

7. De ce e nevoie pentru a-mi spala covorul acasa?

Raspuns: Pentru un rezultat cat mai bun avem nevoie doar de apa calda si o priza.